Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

WON Online XXL

Geplaatst op 25-03-2021 in WON

Op 31 maart organiseert Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) een online wetenschapsdag. WON is een netwerk van scholen die samen wetenschapsoriëntatie een nadrukkelijke plek geven in het vwo-curriculum. WON ontwikkelt onderwijs samen met verschillende universiteiten. Door ‘onderzoekend leren’ en ‘leren onderzoeken’ ontwikkelen WON-leerlingen academische vaardigheden en vooral een academische houding.

Ruim 600 leerlingen en negen wetenschappers komen woensdag 31 maart online samen tijdens WON Online XXL. Het doel van dit event is om leerlingen met elkaar te verbinden, te verrijken, inspiratie te bieden en in contact te brengen met de wereld van wetenschap. Op deze dag zullen wetenschappers in gesprek gaan met leerlingen uit verschillende jaarlagen. Nadat de wetenschappers hebben gesproken gaan leerlingen opdrachten uitvoeren die ze later weer aan de wetenschappers zullen presenteren. Vanuit onze school doet een select groepje leerlingen mee. In de Kubus volgen 4 groepjes leerlingen van verschillende jaarlagen de presentaties van een aantal wetenschappers.

De eerste klas gaat zich verdiepen in de Virtual Reality met Anniek Siezenga van de Universiteit van Leiden. Leerlingen in klas twee brengen een virtueel bezoek aan de interieurs van Paleis het Loo en leren de bewoners beter kennen, onder leiding van Professor Dr. de Haan van de Radboud Universiteit. Klas drie gaat luisteren naar Dr. Barry Fitzgerald die vertelt over superpowers en superheroes. En tot slot volgen leerlingen van 4 en 5V een presentatie van Dr. Martijn Stuiver van het NKI die vertelt over zijn werk bij het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Wanneer je geïnteresseerd bent in het programma dan kun je dat hier bekijken of bekijk het promotiefilmpje.