Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Kick-off Viruskenner Erasmus+ ITT Buonarroti en Keizer Karel College

Geplaatst op 14-01-2021 in Technasium

Op 11 januari jl. werd de Italiaans / Nederlandse kick-off van het internationale Viruskenner-programma georganiseerd. Studenten en docenten van ITT Buonarotti  uit Trento Italië en van het Keizer Karel College uit Amstelveen namen deel aan een reis door het landschap van infectieziekten.

Er werd begonnen met een speciaal programma voor de docenten die, samen met de Viruskenner coaches, de studenten ondersteunen. Na een korte pauze was er het studentenprogramma, waar meer dan 180 studenten aan meededen. De Viruskenner introductietrailer werd getoond en er waren lezingen over het belang van hygiëne en leefstijl bij infectieziektepreventie door Marlies Wagener, docent aan de Hogeschool Rotterdam, gevolgd door een lezing over Emerging Infectious Diseases door prof.dr. Eric van Gorp van het universitair ziekenhuis Erasmus. Mélise Sickman en Valéry van Gorp lieten de studenten kennismaken met het Viruskenner-programma. Het uitwisselingsprogramma wordt ondersteund door Viruskenner-coaches, een internetplatform [website, e-learningmodule en online masterclass] en ‘life’ Zoom-evenementen.

De leerlingen gaan vanaf nu ‘aan de slag’ met een actueel risicovirus. Ze zullen leren hoe het virus werkt en via welke transmissieroute het virus zich verspreidt. Vervolgens zullen de leerlingen een hopelijk creatieve oplossing vinden om de verspreiding van dit virus te voorkomen en daarmee derhalve ook toekomstige pandemieën wellicht voorkomen.