Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Verschillende kerstacties georganiseerd door UNESCO-leerlingencommissie

Geplaatst op 14-12-2020 in Algemeen, UNESCO

De hele school is al twee weken druk bezig met de verschillende kerstacties die worden georganiseerd door de UNESCO leerlingencommissie. 

In de afgelopen week werden er bijna 300 zuurstokken à 1 euro besteld voor vrienden en/of geliefden. De opbrengst wordt op de rekening van het Rode Kruis gestort. Op woensdag 16 december worden de zuurstokken uitgedeeld door leerlingen van de leerlingencommissie.

Ook zijn er afgelopen week ruim 150 kerstkaarten door leerlingen gemaakt voor het Nationale Ouderenfonds. Elk jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met PostNL een kerstkaartenactie voor ouderen die zich eenzaam voelen. Door de Coronamaatregelen voelen veel ouderen zich nóg eenzamer en kunnen daarom wel een lichtpuntje in de vorm van een kerstkaart ontvangen.

     

Daarnaast hebben alle 2e en 3e klassen producten meegenomen voor de luxepakketten voor de voedselbank. Onder leiding van hun enthousiaste mentoren worden er 120 luxepakketten samengesteld die op woensdag 16 december worden uitgedeeld door de voedselbank aan gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

De voedselbankactie voor de bovenbouwklassen vindt in de laatste week voor de kerstvakantie plaats (14 – 17 december). De bovenbouwleerlingen wordt gevraagd lang houdbaar voedsel meenemen. Dit wordt verzameld in kratten tegenover de receptie. We hopen met deze actie 100 kratten te vullen.