Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

In gesprek met een wetenschapper

Geplaatst op 23-11-2020 in WON

Altijd al eens willen praten met een wetenschapper? Nu is je kans! Op 3 en 9 december zijn er weer nieuwe afleveringen van WON-online waarin leerlingen met een wetenschapper in gesprek kunnen gaan.

Op donderdag 3 december, praten we van 13.00 – 14.00 uur wetenschapper Diederik Gommers, intensivist en inmiddels bekende Nederlander. Diederik kan ons meenemen in de ontwikkeling van het coronavirus en het ziektebeeld; waarom worden sommige mensen heel ziek en anderen niet? Ook weet hij als geen ander wat de gevolgen zijn van maatregelen die genomen worden en hoe moeilijk het is om verschillende inzichten over wat wel of niet werkt bij elkaar te brengen.

Op 9 december van 15:00 – 16:00 uur is het de beurt aan Jan-Willem van Prooijen die gespecialiseerd is in complottheorieën. Met Jan-Willem kunnen we in gesprek over de vraag hoe we in tijden van crisis omgaan met alle verschillende theorieën die er zijn over het ontstaan van een crisis, over oorzaken en over bijvoorbeeld invloed of schuld. Sommige van die theorieën worden ‘complottheorieën’ genoemd. Maar wat zijn dat eigenlijk? En hoe herken je een complottheorie? 

Wil jij meer informatie over WON-online en hoe je je kunt aanmelden voor deze bijeenkomsten? Neem dan contact op met Eveline Brunklaus, coördinator WON-Akademie of vraag het aan één van je docenten.