Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Technasiumprojecten gestart met leuke kick-offs

Geplaatst op 29-09-2020 in Algemeen

Op het technasium zijn weer verschillende kick-offs geweest van nieuwe projecten. Een kick-off is de eerste kennismaking van een klas met de opdrachtgever. De klassen horen dan wat er van ze verwacht wordt en wat precies de opdracht is.

De drie VT-brugklassen gingen bijvoorbeeld op de fiets naar FloriWorld. De opdrachtgever is Kranendonk Experience. De leerlingen gaan voor ze aan de slag om de route van Floriworld te verbeteren. Floriworld is een belevenis die je laat ontdekken en ervaren wat bloemen en planten met je doen in je dagelijkse en sociale leven en voor je gezondheid. Floriworld is in mei geopend en wil graag dat de route zoals die nu is wordt geoptimaliseerd voor drie verschillende doelgroepen: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar. De leerlingen werken in teams aan deze opdracht en zullen half november hun oplossingen presenteren aan de opdrachtgever.

De leerlingen uit 3T gaan een voedselbos ontwerpen. Hiervoor is provincie Noord-Holland opdrachtgever. Hoe richt je een perceel van 1ha met een voedselbos in om er voor te zorgen dat een gezin van twee volwassenen en twee kinderen nooit meer naar de supermarkt hoeft? Tijdens de kick-off hebben de leerlingen uitleg gekregen over het fenomeen voedselbos, over biodiversiteit en over Groen Kapitaal, een initiatief van de provincie Noord-Holland. Daarnaast hebben zij het begin gezien van de film ‘The biggest little farm’ en zijn zij naar het Amsterdamse bos gelopen waar ze kennis gemaakt hebben met alles wat er groeit en bloeit in de buurt van de school en wat gewoon eetbaar is; zo hebben ze bijvoorbeeld de zaadjes van de brandnetel geproefd.

Onze eerste lichting havo technasium-brugklassers is ook voor het eerst op kick-off geweest. In Artis hebben de leerlingen uitleg gekregen over hun opdracht: ontwerp een nieuw dierenverblijf voor de leeuwen.

En er komen nog meer leuke kick-offs aan. 4T gaat bijvoorbeeld nog naar een bouwlocatie in Osdorp voor een kick-off over duurzaam bouwen en de transitie die hele woonwijken doormaken om duurzaam te worden.