Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Inzamelingsactie voor Voedselbank groot succes

Geplaatst op 03-06-2020 in Algemeen, UNESCO

Vrijdag 29 mei hield onze school een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Van 9.00 tot 16.00 uur reden leerlingen, docenten en medewerkers door een corona proof drive-bike-thru bij de school, om daar levensmiddelen te doneren voor de Voedselbank. De school heeft honderd dozen met levensmiddelen en  1.169 euro ingezameld.

De gemeente Amstelveen en Voedselbank waren erg blij met de actie. Voedselbankvoorzitter mevrouw Visser sprak haar grote dank uit en zei onder de indruk te zijn van de organisatie in korte tijd en de grote opbrengst. Voedselbank Amstelveen heeft op het moment weinig voedsel om uit te delen en er zijn weinig vrijwilligers beschikbaar. Door de coronamaatregelen zijn er juist meer mensen die hulp kunnen gebruiken. Met deze actie hoopt de school ze weer op weg te helpen. Wethouders Frank Berkhout en Marijn van Ballegooijen kwamen langs om hun steun voor de actie te tonen en leerlingen te bedanken. Ze spraken met de leerlingen en deze konden als dank na afloop een gratis ijsje halen in het oude dorp.

Sinds januari van dit jaar zijn we een UNESCO oriëntatieschool. Voorzitter UNESCO-jongerencommissie Britt van Dijk (4 havo): “We zouden met de commissie bij elkaar komen om plannen te maken, maar toen kwamen de coronamaatregelen en moest het even wachten. Dit is onze eerste activiteit. We hoorden over een voedselbankactie van een andere UNESCO-school, Het Baarnsch Lyceum, en daar was het een groot succes. De actie past erg binnen de Unesco-gedachte van strijden tegen armoede en honger, van samen werken aan een betere wereld.” De Unesco-coördinatoren zijn erg trots op de leerlingen van de jongerencommissie!