Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

The European Cultural Foundation presenteert KKC-documentaire op website

Geplaatst op 11-05-2020 in Algemeen, UNESCO

The European Cultural Foundation (ECF) selecteerde een documentaire van leerlingen uit 5 vwo van het Keizer Karel College om op hun site https://www.europeday.eu/ te presenteren. ECF heeft de website gelanceerd voor de “Dag van Europa”. Op de site staan allerlei documentaires, podcasts, voorstellingen, publicaties en verslagen van verschillende projecten uit verschillende Europese landen, waaronder de documentaire van KKC-leerlingen.

Zes leerlingen uit 5 vwo maakten de documentaire Migration and Eritrea als  deelname aan het project ‘VPRO Europe School’, waar scholen uit heel Europa aan mee deden. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs mochten documentaires insturen met een van de volgende thema’s: “migration, difficult history, gender equality and climate change”. Het ECF vond dit  project van de VPRO één van de interessantste Europese initiatieven van 2020.

Twee vwo-klassen van onze school gingen aan de slag voor VPRO Europe School met het thema ‘migratie’. Het Keizer Karel is UNESCO-oriëntatieschool en nam in dat kader deel aan het VPRO-project. Op deze pagina kun je de geselecteerde documentaire vinden: https://www.europeday.eu/vpro-in-europe-schools.