Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Technasiumleerlingen ontwerpen duurzame kinderhoek Floriworld

Geplaatst op 19-05-2020 in Algemeen

Brugklasleerlingen van het vwo-technasium hebben een uitgewerkt idee geleverd voor een duurzame kinderhoek in het restaurantgedeelte van Floriworld. Floriworld is een nieuwe bloemen- en plantenattractie in Aalsmeer.

Op 21 mei wordt deze nieuwe attractie geopend. Door de coronamaatregelen zal dat in eerste instantie online gebeuren. Tijdens een interactieve broadcast show van 14.00 tot 21.00 uur krijgt de kijker een wervelende preview van wat er straks in FloriWorld te beleven is. De Online Opening is ook het startschot van de Virtuele Tour van FloriWorld, een 360° rondgang met clickable buttons door FloriWorld.

De leerlingen hebben destijds een kick-off gehad in het veilinggebouw in Aalsmeer en tijdens een tussenevaluatie zijn de opdrachtgevers – Floriworld via Kranenborg Experience – op school geweest waarbij ze nog vragen konden stellen over wat er op dat moment uitgewerkt was. Tijdens de eindpresentaties hebben de leerlingen hun maquette gepresenteerd aan de opdrachtgevers. Met de ideeën van de leerlingen zijn ze weer verder gegaan. De preview in Floriworld kon door Covid-19 niet doorgaan. De leerlingen zijn dus erg nieuwsgierig wat ze terug zullen zien van hun ideeën in de echte kinderhoek.