Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Leerlingen: maak een film voor het jongerenfilmfestival in Berlijn!

Geplaatst op 20-04-2020 in Algemeen, UNESCO

Bericht aan onze leerlingen:

Even wat anders in deze coronatijd. Een filmfestival in Berlijn waar jullie aan mee kunnen doen. Vind je het leuk om films te maken? Dan krijg je nu de kans daar echt iets mee te doen.

De gemeente Amstelveen heeft een stedenband met een voorstad van Berlijn, Tempelhof –Schonenberg. Nu heeft de gemeente ons gewezen op een filmfestival in Berlijn in het najaar waar drie leerlingen naar toe zouden mogen. Ook bestaat er zelfs een mogelijkheid dat een groep naar Berlijn zou kunnen. Maar dan moet er wel eerst gefilmd worden. Er zijn twee categorieën, 6-15 jaar en 16 – 25 jaar.

De voorwaarden om mee te doen zijn:

  • Jonger dan 25 jaar
  • Uiterste inleverdatum van de film: 15 juni 2020
  • Lengte film: geen restricties
  • Taal: Engels ondertiteld.
  • Film mag niet ouder zijn dan 1 januari 2018
  • Thema: geen restricties

Nu je aan huis gekluisterd zit, is dit misschien een uitgelezen kans om iets met je filmtalent te gaan doen. Meer informatie vind je op de website http://rec-filmfestival.de/ en de applicatiesite https://www.filmfestivals4u.net/. Je vindt hier ook technische informatie en de formulieren.

Natuurlijk is alles onzeker in deze tijden, ook zo’n filmfestival. Maar mocht het feest niet doorgaan dan organiseren wij op school ons eigen filmfestival “DE GOUDEN KAREL”.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, laat het ons weten. Wij hopen op veel deelnemers!!!

De Unesco commissie