Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Coronavirus: wat doen wij?

Geplaatst op 11-03-2020 in Algemeen

Zoals je via de verschillende media hebt kunnen volgen, neemt ook in Nederland het aantal gevallen van coronabesmetting toe. In Amstelveen zijn ook al patiënten met het coronavirus bekend. Zij hebben milde klachten en blijven op dit moment thuis. De school volgt de informatie van het RIVM en de GGD op de voet en er is nu geen reden voor grote ongerustheid.

Wij vragen leerlingen, ouders en medewerkers de belangrijkste maatregelen in acht te nemen. Dat betekent voor nu:

  • geen handen schudden
  • regelmatig handen wassen
  • hoesten en niezen aan de binnenkant van de elleboog
  • gebruik maken van papieren zakdoeken

Mocht je (kind) verschijnselen vertonen van een eventuele besmetting en je maakt je daar zorgen over, dan is het verstandig om thuis te blijven en contact op te nemen met de huisarts. De belangrijkste verschijnselen zijn koorts en last van de luchtwegen in combinatie met een recent bezoek aan een gebied waar de besmetting op grote schaal voorkomt.