Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Sophie van der Linden vierde prijs Klassieke Olympiaden

Geplaatst op 12-02-2020 in Algemeen
Sophie van der Linden is vierde geworden in de Klassieke Olympiaden. De Klassieke Olympiaden is een wedstrijd voor gymnasiumleerlingen uit het hele land, waaraan enkele honderden scholieren meedoen. De eerste ronde ervan is op school, waarna de beste 50 leerlingen per vak worden uitgenodigd voor de tweede ronde op het gymnasium van Hilversum, die moet bepalen welke drie leerlingen in maart mogen strijden om de hoofdprijs.
Van het KKC wist Sophie van der Linden uit 5 VWO zich al eerder te plaatsen voor de tweede ronde, die eind januari plaatsvond. Deze week werd bekend dat ze op een haar na de finale niet heeft gehaald. Maar de vierde plaats waarop ze “bleef steken” is natuurlijk ook prachtig. Haar docent Johan Bel had er al het volste vertrouwen in, want voor de toets over de teksten waarover de Olympiade ging, behaalde Sophie ook al een 10. De vierde plaats is in één opzicht ook gunstig. De finale zou tijdens de Griekenlandreis van het KKC zijn geweest. Sophie hoeft nu niet te kiezen tussen Griekenland en het deelnemen aan de finale.
De Olympiade ging over teksten van Herodotos.