Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Leerlingen in actie in kersttijd

Geplaatst op 09-01-2020 in Nieuwsbrief, februari 2020

In de laatste weken van het jaar zijn onze leerlingen heel veel in actie gekomen voor allerlei goede doelen. Naast mooie activiteiten voor de leerlingen zelf, als een gala, een feest, kerstontbijtjes en meer hebben de leerlingen hard gewerkt voor mensen die hulp kunnen gebruiken. We leveren met onze school graag een bijdrage aan de samenleving! Hieronder een overzicht.

Kerstdiner voor en door de brugklassen
Het kerstdiner van de brugklas vond plaats in de aula en werd prachtig aangekleed voor en door de leerlingen zelf. Ook dit jaar waren er weer gasten die in het zonnetje werden gezet door onze leerlingen. Deze gasten waren mensen waarvan de leerlingen vonden dat ze een steuntje in de rug konden gebruiken.

Serious Request Actie in elke pauze
Leerlingen konden een week lang nummers voor 1,- aanvragen, iedere pauze en sponsorden daarmee de Serious Request-actie van 3fm tegen mensenhandel. De opbrengst was een mooi bedrag van €618,-. Hulde aan leerling Sem die alles georganiseerd heeft!

Online doneren kan nog steeds: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/keizerkarels-kerstfeest

De kerstmarkt door de tweede klassen
Met een grote kerstmarkt hebben de tweede klassen zoveel mogelijk geld ingezameld voor goede doelen. Iedere klas had een eigen goed doel gekozen en verschillende activiteiten bedacht om geld in te zamelen. Als winnaar is geëindigd klas 2A3 die €479,84 ophaalde voor Unicef. De school deed daar een donatie van €250,- bovenop. In totaal is er €2677,58 opgehaald met de markt. Applaus!

Sinterklaas-surprises voor de Voedselbank
Heel hard hebben ze gewerkt, en het resultaat mocht er zijn: onze brugklassers maakten Sinterklaas-surprises voor de Voedselbank.

LEGO voor Prinses Maxima Centrum in Utrecht
Van de opbrengst van onze Business School is onder andere LEGO gekocht voor kinderen met kinderkanker. In drie dagen tijd werkten leerlingen aan een onderneming waarmee ze geld verdienden voor een goed doel, dit keer het Prinses Maxima Centrum in Utrecht met de missie: kinderen genezen van kinderkanker. Het project was dit jaar ook weer een groot succes, de leerlingen hebben ruim €1100,- euro verdiend en geschonken!