Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

3 havo aan de slag bij Ajax

Geplaatst op 21-01-2020 in Algemeen

De leerlingen van 3 havo gingen op 17 januari naar Ajax voor De Fair Play workshop. De workshop bestaat uit een lesprogramma in het supportershome, een rondleiding door het stadion die in het teken staat van respect en maatschappelijke verantwoordelijkheid en een voetbalclinic op het trainingsveld naast de Johan Cruijff ArenA.

Centraal in de aanpak van de workshops en het bijbehorende lesprogramma staat het gedachtegoed van Ajax. In de ogen van Ajax en van een Ajacied gelden voor alle Ajacieden de waarden die Ajax als club uitstraalt en koestert op het veld, op de tribune en in het dagelijks leven. In het lesprogramma wordt verbinding gemaakt met thema’s als vooroordelen, discriminatie, antisemitisme, conflictsituaties en moslimdiscriminatie. Organisatoren: “Via de Ajax Fair Play workshop pakken wij onze taak op als rolmodel voor jongeren in de stad en proberen die te versterken. We willen ze vertellen welke normen en waarden we bij Ajax belangrijk vinden, maar vooral met elkaar in gesprek gaan met als doel dat we binnen en buiten het veld respectvol met elkaar (blijven) omgaan.” 

Het was een groot succes!