Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Doneer voor onze Serious Request-actie!

Geplaatst op 06-12-2019 in Algemeen

Het Keizer Karel College doet mee aan de actie Serious Request van Radio 3fm! Doneer hier: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/keizerkarels-kerstfeest

Leerlingen kunnen op school in iedere pauze nummers aanvragen en zo geld inzamelen.

Met 3FM Serious Request: The Lifeline zet 3FM zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft.

Uitbuiting

‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.