Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

618,- opgehaald voor Serious Request. Doneren kan nog!

Geplaatst op 19-12-2019 in Algemeen

Een week lang vroegen leerlingen voor 1,- nummers aan die gedraaid werden in de pauze, om geld in te zamelen voor Serious Request. Vandaag werd de opbrengst bekend gemaakt: 618,- is er opgehaald!

Hulde aan leerling Sem die alles georganiseerd heeft!

Online kan er nog gedoneerd worden. Doe dat via deze link: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/keizerkarels-kerstfeest

Met 3FM Serious Request: The Lifeline zet 3FM zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft.

Uitbuiting

‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.