Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Cultureel Amstelveen doet haar deuren voor ons open

Geplaatst op 14-11-2019 in Algemeen

Op dinsdag 19 november organiseren wij, in samenwerking met de stichting Cultuureducatie Amstelland, voor alle tweedeklassers een “Rondje Cultuur’.

Alle leerlingen kunnen op deze dag kennis maken met alles wat er op cultuurgebied in Amstelveen te beleven is. De leerlingen bezoeken ’s middags twee culturele instellingen. Een workshop van zestig minuten en een toneelvoorstelling in de Schouwburg Amstelveen.

Een greep uit de workshops: maak een rap onder leiding van rapper Snelle, maak je eigen animatiefilmpje, bouw je eigen escaperoom en teken jezelf als mangafiguur. De instellingen die bezocht worden zijn onder andere Muziek- en dansschool / Platform-C, P60 en het Cobra Museum.

De voorstelling die de leerlingen gaan bezoeken heet Amar speelt Ali en speelt in de Kleine zaal Schouwburg Amstelveen. In Amar speelt Ali kruipt Amar in de huid van vele Ali’s. Amar speelt in zijn eentje een Marokkaans gezin, waarin iedereen zijn eigen antwoord zoekt op de integratie. Hij schakelt moeiteloos heen en weer tussen deze komische en levensechte personages.