Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Van plaats delict tot rechtbank

Geplaatst op 16-10-2019 in Algemeen

Het is het derde achtereenvolgende jaar dat het KKC opgeschrikt werd door een moordzaak in of om de school. Voorheen waren de fitnessruimte en de bungalow het plaats delict, vorige week het grasveldje naast het pad dat naar de sportvelden leidt.

Op woensdag 25 september kregen de leerlingen van 2 atheneum, klas 2A1, 2A2 en 2A3, het nieuws dat de dag ervoor, dinsdag 24 september, afdelingsleider Inge Takens na een sportieve teambuildingactiviteit zwaargewond in het gras werd aangetroffen door de conciërge en vervolgens in het bijzijn van tien docenten van het vak onderzoek & wetenschap niet veel later overleed.

Wat was er gebeurd? Wie heeft dit op zijn of haar geweten? Het was meteen duidelijk dat dit geen natuurlijke doodsoorzaak was. De tien O&W-collega’s waren allemaal verdacht. De leerlingen vormden forensische teams en kregen drie  dagen de tijd om de moord op te lossen door bewijsmateriaal te verzamelen op het plaats delict onder leiding van oud-politieman L. Takens, motieven te achterhalen, bewakingsbeelden te bekijken, verdachten te interviewen, het sectierapport te lezen en een haren-, pollen- en vingerafdrukkenonderzoek te doen. Met het ontcijferen van een geheimschrift, een gecodeerd briefje gevonden op het lichaam van het slachtoffer, kwam de dader aan het licht.

De forensische teams brachten hun theorieën in kaart op een zogenaamde moordmuur en schreven een requisitoir. In de O&W-les presenteren zij van de week het requisitoir en tonen zij bewijzen die de verdachte dusdanig belasten dat zij een strafeis zullen uitspreken.