Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Peergroupmentoren in het zonnetje

Geplaatst op 16-10-2019 in Algemeen

Sinds een aantal jaar werken we met groot succes met peergroupmentoren – ook wel peermentoren, of peren genoemd – in de brugklassen. Dit zijn bovenbouwleerlingen die onze brugklasmentoren helpen met hand- en spandiensten en ze zijn vooral een aanspreekpunt voor de brugklassers. Een leerling van min of meer dezelfde leeftijd spreekt toch echt een andere taal dan de volwassen mentoren.

We zien dit jaar ook weer een ontzettend enthousiaste groep peermentoren, waar veel initiatief vandaan komt. Omdat we vinden dat deze leerlingen ook wel eens in het zonnetje gezet mogen worden hebben wij de zogenaamde “peren van de maand” geïntroduceerd.

In de maand september hebben we direct aan het einde van het kamp Ben Manasse uit 4Vd en Melissa Tülcü uit 4Vc gekozen als peren van de maand. Zij waren goed voor de sfeer op het kamp, hebben daar de benen uit lijf gelopen, waren ontzettend behulpzaam naar de bruggers toe en zijn allebei heel erg met hun eigen mentorklas bezig geweest en dat was prachtig om te zien. Dik verdiend dus!

Deze maand zijn Britt van Dijk uit 4Hb en Sem Levyssohn uit 4Vc gekozen tot peren van de maand. Sem is al weken bezig met de voorbereidingen voor het schoolfeest. Hij zorgt voor de versiering van de aula, stuurt zelfstandig de peermentoren aan (wie moet wat doen) en regelt alles met betrekking tot licht en geluid. Britt daarnaast is enthousiast bezig met het organiseren van een zogenaamde fotobooth op het brugklasfeest, iets dat we nog niet eerder hebben gehad. Ze komt steeds weer met goede nieuwe ideeën.

We houden u graag op de hoogte van deze toffe perengroep!