Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

KKC-winnaars bij de WON-manifestatie

Geplaatst op 26-09-2019 in Algemeen

Op 25 september wonnen leerlingen van het Keizer Karel College de eerste prijs in het tweede leerjaar tijdens de landelijke WON-manifistatie: Isabel Boots, Maud Kerkvliet, Fay Léons en Pepijn Klinkert! Gefeliciteerd!! Leerlingen uit het hele land presenteerden hun onderzoek aan een jury van deskundigen. De leerlingen overtuigden de jury met hun onderzoek over de verslaggeving door het NRC en de Telegraaf in 1916, ten tijde van de Slag van de Somme. Zij ontdekten dat de NRC van juli 1916 vooral de Duitse kant van de oorlog belichtte terwijl in de Telegraaf van dezelfde datum vooral informatie gaf over de kant van de geallieerden.

Op 7 juni kregen ze voor dit onderzoek de tweede prijs in de regionale WON-manifestatie en veroverden daardoor een plekje in de landelijke finale.

Zie ook dit leuke filmpje over de finale:
https://www.youtube.com/watch?v=cWezqy4_qOw