Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Excursie Lille

Geplaatst op 24-06-2024 in Algemeen, Themareizen

Op vrijdag 14 juni gingen de leerlingen uit 4 havo en 4 vwo die Frans in het pakket hebben een dag op excursie naar Lille. Om 6.45 vertrokken onze vroege vogels naar Roubaix, waar ze het museum ‘la Piscine’ bezochten. Hier moesten alle leerlingen een kunstwerk uitzoeken waarover ze in het Frans wat moesten vertellen in een vlog. Ook kregen ze een rondleiding van een gids in het Frans en was er de gelegenheid zelf rond te lopen in het museum. ’s Middags werd er heerlijk geluncht in verschillende restaurantjes. Dit alles werd weer vastgelegd in het Frans voor de vlog. De leerlingen namen deel aan een stadwandeling waarbij er vragen beantwoord moesten worden en ze twee items uitzochten om wat over te vertellen. Om 19.00 uur zat iedereen weer in de bus terug naar Amstelveen! De trip was een groot succes, de leerlingen hebben veel Frans gesproken en zich bijzonder goed vermaakt.