Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Culturele uitwisseling tijdens projectweek havo-Technasium rond Sustainable Development Goals

Geplaatst op 16-05-2023 in UNESCO

Leerlingen uit 1 en 2 havo van het Technasium hebben in de eerste week na de meivakantie deelgenomen aan een projectweek rondom de UNESCO Sustainable Development Goals.

Het Keizer Karel College is een UNESCO school. Dat betekent dat we werken aan de vier thema’s van de Verenigde Naties: Vrede & Mensenrechten, Duurzaamheid, Intercultureel Leren en Wereldburgerschap, en de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s).

Video
In het kader van SDG 4: Kwaliteitsonderwijs en de thema’s Intercultureel Leren en Wereldburgerschap heeft 2 havo Technasium tijdens de projectweek in groepjes gewerkt aan een video over zichzelf en hun culturele achtergrond. Alle informatie over het project stond op de Moodle pagina.

Zelf schrijven, filmen, editen, ondertitelen en muziek toevoegen
De projectweek startte met een kick-off waarin de opdracht werd uitgelegd. In de lessen daarna hebben leerlingen teksten geschreven in het Frans, Engels, Duits, Nederlands of een andere taal naar keuze, gefilmd, geëdit, ondertiteling en muziek toegevoegd. Uiteindelijk hebben we de filmpjes samen bekeken.

Interculturele uitwisseling
Deze filmpjes hebben we samen bekeken maar zullen we ook online uitwisselen met Spaanse leerlingen van het Colegio Guadalaviar, een middelbare school  in Valencia. Zo leren we niet alleen met elkaar over de culturele achtergronden binnen de klas maar leren we ook meer over culturele variaties tussen het onderwijs in verschillende landen.

Het was een gezellig en leerzame week en een hele mooie start van de vijfde en laatste periode van dit schooljaar.