Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Leerlingen 5 vwo volgen Quincy Club lezing over diversiteit, emancipatie en inclusiviteit in Amerika

Geplaatst op 16-05-2022 in UNESCO

Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen van 5 vwo een Engelstalige lezing gevolgd van de Quincy Club. Het onderwerp van de lezing was diversiteit, emancipatie en inclusiviteit in Amerika. De lezing werd gegeven door Amerikanist Loïs Machelessen.

De leerlingen waren erg enthousiast en stelden interessante vragen. Na de lezing volgde er een discussie met de leerlingen over het effect van deze vraagstukken op hun eigen leven. Wat betekent dit voor hen?

De Quincy Club is een initiatief van het John Adams Institute. Het instituut biedt een podium voor Amerikaanse cultuur in Nederland.

De thema’s van dit jaar zijn diversiteit, emancipatie en inclusiviteit. De gemeenschappelijke doelen van bijvoorbeeld de Burgerrechtenbeweging, Black Lives Matter en LGBTQA+ activisten komen hierbij aan bod. De Amerikaanse samenleving is altijd divers geweest, toch worden sommige groepen buitengesloten. De lezingen richten zich op de emancipatie van verschillende groepen in de Amerikaanse samenleving en de gemeenschappelijkheid van hun strijd voor een inclusievere samenleving.