Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Upcycle- project havo technasium groot succes

Geplaatst op 28-03-2022 in Technasium
De afgelopen weken hebben de leerlingen uit de eerste klas havo Technasium van het Keizer Karel College weer hard gewerkt om van oude producten weer iets nieuws te maken. Ze zijn gaan upcyclen! De kick-off vond plaats in het magazijn van kringloopwinkel de Boem. Hier mochten de leerlingen uit spullen kiezen die stuk, incompleet of niet verkoopbaar waren. Aan hun de taak om deze spullen een tweede leven te geven en er een nieuw gebruiksvoorwerp van te maken.
Na 7 weken hebben ze hun gemaakte spullen gepresenteerd aan Sven Keltering, directeur van de Boem, en hebben ze na de presentaties hun spullen geveild. Een grote en gezellige opkomst was het in de tijdelijke kantine van het KKC. Rond een uur of 17.00 sloeg de veilinghamer en hebben de leerlingen maar liefst €600 opgehaald!
De klas heeft besloten dat ze het geldbedrag willen doneren aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Het prachtige bedrag hebben de leerlingen meegeven aan de ouders van een leerling die familie in Moldavië heeft wonen, een paar kilometer van de Oekraïense grens. Hun familieleden zijn in de plaatselijke kerk bezig met het opvangen van vluchtelingen en voorzien ze van eten en andere levensmiddelen. Zo kunnen ze op een kleine, maar directe manier een bijdrage leveren.