Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Doe mee met de KKC-Voedselbankactie 29 mei

Geplaatst op 15-05-2020 in Algemeen, UNESCO

Interview met Britt van Dijk (4 havo)
voorzitter UNESCO Jongerencommissie

Wat is jullie plan?

Op 29 mei, van 9.00 tot 16.00 uur mogen leerlingen, docenten en medewerkers naar het KKC komen om daar levensmiddelen te doneren voor de Voedselbank. We hebben een lijst gemaakt van producten die gedoneerd kunnen worden, die op een poster staat en ook wordt rond gemaild, want eten dat kan bederven kan bijvoorbeeld niet worden ingeleverd. Het wordt een drive-thru: we maken een route, corona proof, en we vragen de mensen bij voorkeur op de fiets te komen. Met de auto mag ook, maar met de fiets gaat het sneller.

In de tussentijd gaan we producten sorteren. We krijgen 150 kratten, en we willen er zo veel mogelijk vullen. De feestcommissie zorgt voor muziek. Na afloop om 16.00 uur worden de kratten opgehaald door de voedselbank. Mensen die ingeschreven staan bij de Voedselbank mogen dan een box komen halen.

Mogen er ook mensen van buiten het KKC doneren?

Zeker! De posters komen ook in supermarkt te hangen. Dan komen de mensen niet naar het KKC, maar doneren ze ter plekke in de winkel bijvoorbeeld, of dan kunnen ze geld overmaken en kopen wij daar de levensmiddelen van.

Hoe kwamen jullie op het idee?

Sinds januari van dit jaar zijn we met de school UNESCO oriëntatieschool. Wat dat inhoudt kun je hier lezen. We hebben een UNESCO-commissie opgericht met docenten en leerlingen. We zouden bij elkaar komen om plannen te maken, maar toen kwamen de coronamaatregelen en moest het even wachten. Dit wordt onze eerste activiteit. We hoorden over een voedselbankactie van een andere UNESCO-school, Het Baarnsch Lyceum, en daar was het een groot succes. De actie past erg binnen de Unesco-gedachte van strijden tegen armoede en honger, van samen werken aan een betere wereld.

Wat vindt de Voedselbank ervan?

De gemeente Amstelveen en Voedselbank waren er heel blij mee. Voedselbank Amstelveen heeft op het moment weinig eten om uit te delen en er zijn door de coronamaatregelen juist meer mensen die hulp kunnen gebruiken omdat ze bijvoorbeeld hun baan kwijt zijn. De voedselhulp deelt wel geldbonnen uit, maar hun normale werkwijze ligt stil. Supermarkten hebben het drukker dan anders en er zijn minder vrijwilligers beschikbaar. Nu wordt dat probleem weer opgelost omdat bijvoorbeeld stewardessen zonder werk komen helpen. Met onze actie helpen we ze hopelijk ook weer op weg.

Wil je ook doneren? Kijk op de poster voor alle informatie of doe een donatie op deze website: gofundme inzamelingsactie

Leerlingen, medewerkers en ouders kunnen 29 mei op school komen doneren, maar iets achterlaten in de supermarkt of geld doneren kan ook:

doneren op school

doneren in de supermarkt