Havo
Atheneum
Gymnasium
Technasium

Leerlingen KKC peer buddy voor nieuwkomers

Geplaatst op 22-01-2020 in Algemeen

Net als vorig jaar nemen we deel aan het project Peer2Peer en worden elf enthousiaste leerlingen van het KKC geschoold om Peer Buddy Nieuwkomer te worden. Zij volgen deze trainingen samen met een aantal leerlingen van het HWC en het Panta Rhei onder leiding van Ellen Kloos, docent, coach en trainer van Peer2Peer.

De leerlingen van deze drie scholen gaan nieuwkomers van hun eigen leeftijd begeleiden bij hun dagelijkse bezigheden. In Amstelveen zitten veel nieuwkomers met verschillende achtergronden. Nieuwkomers die onderwijs volgen hebben vaak de eerste jaren extra begeleiding nodig. Hierbij gaat het niet alleen om hulp bij het leren van de taal, maar ook om het wennen aan een ander schoolsysteem en de gewoonten en gebruiken in Nederland.

Doel is dat de nieuwkomers in contact komen met leeftijdgenoten en zo sneller integreren in de samenleving en dus ook buiten de school meer de Nederlandse taal spreken. De leerlingen die Peer Buddy Nieuwkomer worden gaan nieuwkomers gedurende minimaal vijf maanden begeleiden bij schoolzaken en samen activiteiten ondernemen. De jongeren die de nieuwkomers begeleiden leren op hun beurt weer van andere culturen, wat ook hen verrijkt.
3 februari vindt op het Panta Rhei de koppeling plaats tussen de Peer Buddy’s en de nieuwkomers.